З'явилася інформація, що Конституційний суд України скасував обмеження на виплату заробітних плат посадовим особам у бюджетних установах - суддям, прокурорам, депутатам, працівникам Нацбанку і т.д. 10-ма мінімальними зарплатами.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева у мережі Facebook.

Інфографіка по зарплатах, скріншот: 5 канал
Інфографіка по зарплатах, скріншот: 5 канал

"У вищих державних чиновників, суддів, банкірів та інших посадових осіб із зарплатою понад 47230 грн сьогодні свято!", - написав Гетманцев.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Згідно з повідомленням нардепа, суд також визнав неконституційним пункт закону, згідно з яким на час карантину призупинили можливість списання грошей з державного та місцевих бюджетів на підставі рішення суду.

"Таке рішення ухвалив Конституційний Суд України. Тепер наші чиновники і судді "недоотримані" гроші зможуть повернути через суд. "Старі" зарплати автоматично рішення суду їм не повертає, проте ми розуміємо, що це всього лише справа часу.", - повідомляють у Telegram-каналі Инсайдер.uа.

Варто також нагадати нашим читачам, що Ігор Петрашко, який виступає міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, заробив за липень 47,2 тисяч гривень. При тому, що його заступники зуміли заробити від 12 тисяч до 151 тис. гривень. Державний секретар Міністерства заробив стільки ж, скільки і міністр. Мінекономіки надало дані, з яких можна дізнатися про розмір зарплати кожного із заступників, держсекретаря і Петрашка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, під Львовом розлючені шахтарі відмовляються підніматися на поверхню.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський підняв українцям зарплати: коли чекати на "свято гаманця".

Знай.uа писав, НБУ не може взяти контроль над колекторами: нагрянуть з тилу на "вибивальників боргів".