30 серпня відзначається професійне свято - День працівника вугільної промисловості України. До привітань шахтарям приєднався і президент України Володимир Зеленський.

Про участь президента в урочистому заході повідомляє прес-служба офісу президента.

Святкування дня шахтаря 2020: Фото Instagram


Зеленський виступив перед присутніми гірниками, зазначивши, що розвиток вугільної промисловості в країні - один з пріоритетів роботи його команди. Також президент вручив деяким шахтарям державні ордени, окремі з них були удостоєні високих звань "Заслужений шахтар України" і "Заслужений гірник України".

Наші шахтарі завжди були охоронцями енергетичної безпеки держави. Ваша складна і небезпечна робота - потрібна і важлива. Вдячний за кожну секунду світла і градус тепла в наших з вами будинках. Володимир Зеленський


У відповідності з указом президента України № 367/2020, один Шахтар був нагороджений орденом "За заслуги" II ступеня, п'ять гірників були нагороджені орденом "За заслуги" III ступеня, ще 12 працівників вугільної промисловості – орденом "За доблесну шахтарську працю" III ступеня, вісім шахтарів були нагороджені медаллю "За працю і доблесть", ще один – орденом княгині Ольги III ступеня.

Нагадаємо, що Зеленський приголомшив рідних загиблих захисників обіцянкою:"всіх повернемо: хто живий і неживий".

Як повідомляв портал " Знай.ua", в Лукашенко переклали відповідальність за" величезну шкоду "на Україну:"суперечить сама собі".

Також " Знай.ua " писав, що путінські посіпаки двічі за добу порушили перемир'я-українські захисники продовжують контролювати ситуацію.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще