Провал розслідування і подальше закриття справи «Роттердам+» стало очікуваним і закономірним, оскільки всі гіпотези слідства спочатку були необґрунтованими.
Про це в ефірі телеканалу «Україна24» заявив екс-голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.
«Змагальності і справедливого підходу не було. І ті матеріали, які були підготовлені захистом, плюс, як стало відомо зі ЗМІ, результати експертизи СБУ говорять, що всі гіпотези і всі медійні пристрасті були необґрунтованими або брехливими», — повідомив Вовк.
За його словами, рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи по суті стало» вироком " директору НАБУ Артему Ситнику.
"Насправді це вирок для директора НАБУ Ситника, який 3,5 роки піарився на цьому. 100 млн грн бюджетних грошей на це витратив і має ще совість говорити, що я буду далі цим займатися», - додав Вовк.
Подальші спроби розслідувати справу "Роттердам»" екс-глава НКРЕКП вважає неспроможними.
"Я думаю, що будь-які інші спроби переслідування мене по темі "Роттердам»» вони мертвонароджені також, як і всі попередні", - заявив Вовк.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам +» через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.
11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена за ініціативою НАБУ і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитків.
Термін досудового розслідування у справі " Роттердам»" закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу до суду і зупинили розслідування на невизначений термін.
Розслідування у справі " Роттердам»" почалося в березні 2017 року. У ньому брали участь 15 детективів і 7 прокурорів. Видатки бюджету на їх роботу оцінюються у 96 млн грн.
Формула "Роттердам »" діяла для розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016-2019 років. Вона передбачала включення вартості доставки вугілля від хабів Амстердам-Роттердам-Антверпен. Формула була скасована з 1 липня 2019 з введенням ринку електроенергії.