Про це у Facebook написала нардеп фракції «Слуга народу» Людмила Буймістер.

«Мабуть таки минулий конкурс на членів НКРЕКП був першим і останнім, що проходив у чесній конкурентній боротьбі… Чим далі просувається конкурс, тим він більше викликає до себе питань», - написала Буймістер.

За її словами, порядок оцінювання кандидатів і їх професійної компетентності здійснюється за дуже специфічними питаннями, що стосуються співпраці з міжнародними, громадськими організаціями та експертним середовищем. Окрім того, прописана вимога знання судової практики.

«Як члени конкурсної комісії будуть оцінювати ці знання? Наскільки мені відомо, серед членів конкурсної комісії є лише один юрист. То рішення будуть прийматись на основі лише однієї думки? На мою думку, цей пункт в Порядку оцінювання – основний маркер майбутніх рішень щодо кандидатів», - додала нардеп.

Вона розповіла, що юристами із числа кандидатів Віталій Шубін (екс заступник міністра енергетики), Олег Поліщук (раніше працював в Енергоатомі), Андрій Гунько (з непідтвердженим поки що досвідом роботи в енергетиці або на керівних посадах) та Світлана Терещенко – чинний керівник юридичного департаменту НКРЕКП.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Як гадаєте, хто краще за всіх знатиме цю саму судову практику? А на додаток хто з кандидатів ще має досвід співпраці з міжнародними, громадськими організаціями та експертним середовищем, а також здатен організовувати роботу служб та підрозділів НКРЕКП?», - зазначила Буймістер.

Також вона повідромила, що під час минулого конкурсу оприлюднювався орієнтовний перелік питань для співбесіди, але під час цього конкурсу – ні.

Як повідомлялося, в кінці серпня стало відомо, що на конкурс з відбору кандидатів на посаду членів НКРЕКП допущені 15 із 17 претендентів, ще у двох буде запрошено додаткову інформацію, необхідну для прийняття рішення про допуск.