Людмила Казак, адвокатка білоруської опозиціонерки Марії Колеснікової, яка була викрадена білоруською владою з метою спроби її висилки за кордон, розповіла про подробиці утримання своєї підопічної упродовж двох днів, поки громадськість продовжувала розшукати її.

Відповідна публікація була розміщена на телеграм-каналі білоруського політика Віктора Бабаріко.

"Марія почуває себе добре і бадьоро, незважаючи на пережитий стрес за останні дві доби. У камері у неї шість сусідок. У СІЗО Марії надавали допомогу: у неї піднімався тиск і турбує серце. На тілі є удари, болять руки, так як її силою заштовхували в машину і утримували. Адвокат має намір звертатися до слідчого із заявою про проведення судово-медичної експертизи.

7 вересня після затримання біля Національного художнього музею Марію доставили в ГУБОПіК, де вона провела майже півдня. Потім привезли в КДБ, де до пізнього вечора від неї вимагали погодитися добровільно покинути Республіку Білорусь. Після того, як вона відмовилася, її насильно вивезли на білорусько-український кордон", — йде мова у дописі.

Марія Колесникова, фото: news.tut.by
Марія Колесникова, фото: news.tut.by

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто зазначити, що в юридичній площині затримання Колеснікової пройшло з купою порушень. Документів про затримання у опозиціонерки на руках немає. Їй вручили тільки постанова про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, санкціоноване Генпрокуратурою 8 вересня, в якому не вказано ким, коли, де вона була затримана.

Колесникова розцінює події останніх днів як викрадення - серйозне кримінальний злочин - і разом з адвокатом має намір складати звернення, щоб були встановлені всі винні в її викраденні і насильницьке вивезення на кордон. Все, що розповіла Марія адвокату, підтверджує історію Івана Кравцова і Антона Роднєнкова, яких змушували вивезти Марію в Україні. Опозиціонерка розповідає, що навіть зіштовхнулася з погрозами фізичної розправи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що соратницю Світлани Тихановської Марію Колесникову, ймовірно, викрали у Мінську. Про це повідомили білоруські ЗМІ.