Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв нові правила організації та проведення місцевих виборів у розпал пандемії коронавірусної інфекції. Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

Читайте Знай в Google News!

Перед входом кожної людини запитають про наявність симптомів коронавірусу і зроблять кожному температурний скринінг. На вході будуть встановлені антисептики і сміттєві контейнери для використаний масок. Крім того, розділять потоки виборців на вхід і на вихід. Обмежать також допуск на вхід і пускатимуть в приміщення не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

"Стільці, Столи, меблі, які використовуються виборчою комісією повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не допускається. Члени виборчої комісії повинні дотримуватися фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар'єри, наприклад, прозорі екрани. Протирання дверних ручок, поручнів, сидінь та іншого дезінфікуючими засобами потрібно проводити не рідше одного разу на дві години, а вологе прибирання приміщення - не рідше одного разу на чотири години. Обробляти окремі частини виборчих скриньок можна, але потрібно не допустити потрапляння засобів дезінфекції всередину виборчої урни", - зазначено в повідомленні.

Зняти маску можна буде в приміщенні тільки на прохання членів виборчої комісії для підтвердження особи. Також просять принести свою ручку і не брати з собою дітей.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20 години останньої п'ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медзакладу про стан здоров'я (перебування на самоізоляції). У день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, що підтверджує особу і громадянство України. Члени комісії, що забезпечують голосування за місцем перебування, повинні бути в масках, рукавичках, захисних щитках. І після кожного відвідування проводити утилізацію засобів захисту", - зазначено в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "червона " і" помаранчева " зони в Україні істотно розширилися, список регіонів з найбільш жорсткими карантинними обмеженнями.

Як повідомляв Знай. ua, сімейний лікар пояснила українцям, що тестують безкоштовно і за що доведеться заплатити.

Також Знай. ua писав, що грипом і Covid - 19 не можна захворіти одночасно, хто перемагає в "боротьбі вірусів".