З сусідньої Білорусі приходять вельми тривожні новини. Так, відомий місцевий опозиціонер, політолог Віталій Римашевський заявив, що в середовищі силовиків Білорусі зростає число незадоволених Олександром Лукашенком.

Читайте Знай в Google News!

В ефірі одного з українських телеканалів Римашевський зазначив, що в лавах білоруських силовиків невдоволення Лукашенком не менше, ніж у лавах чиновників.

Олександр Лукашенко з автоматом в руках, фото: РИА Новости
Олександр Лукашенко з автоматом в руках, фото: РИА Новости

"У нього є там кілька тисяч вірних людей, які готові бити, вбивати, розстрілювати, катувати у в'язницях. Люди, які інтегровані в систему правоохоронних органів, офіцерський склад, - у них інша зовсім думка, вони інтегровані в суспільство, живуть тут і розуміють, наскільки низька популярність Лукашенка", - сказав він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому Римашевський зазначив, що ці противники Лукашенка не можуть вплинути на ситуацію.

"Але питання в тому, що ці офіцери ні на що не впливають: 25-річна звичка безальтернативності джерела наказів, відсутність власної ініціативи, звичка діяти з порушенням закону. Якщо потрібно підтримувати владу... їм є що втрачати, тому що зарплати у них залишаються набагато вище середньої по країні, соціальні гарантії. Це основний фактор", - сказав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Білорусі почали розганяти протестувальників водометами: сотні затриманих тільки в Мінську.

Як повідомляв Знай.uа, тисячі білоруських жінок знову кинули виклик Лукашенку: нічого не бояться і зривають балаклави з силовиків.

Знай.uа писав, спливли деталі викрадення білоруської опозиціонерки Колесникової - тримали в КДБ, погрожували розправою.