27 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила в цілому закон про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань.

Відповідно, 5 лютого 2020 року Указом Президента №41/2020 затверджено нову структуру Державного бюро розслідувань.

Внесені зміни дозволили ДБР затвердити новий штатний розпис, відповідно до якого в центральному апараті ДБР утворено нові структурні підрозділи, в тому числі Головне оперативне управління, Головне слідче управління та Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

«З початку року ми будуємо сильний, незалежний та ефективний правоохоронний орган. Ми організували діяльність підрозділів, налагодили взаємодію з правоохоронними органами та формуємо нову організаційну структуру. Ми маємо сильний спецназ, принципових слідчих та досвідчених оперативників», - зазначив Олександр Соколов.

Завдяки змінам до закону про ДБР, ініційованим Президентом та підтриманим Верховною Радою, суттєво підвищилася загальна ефективність здійснення досудових розслідувань.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так, за 8 місяців ДБР розпочато досудове розслідування у понад як 12 893 провадженнях, повідомлено про підозру 1 653 особам, складено обвинувальні акти у 2 342 провадженнях і у 800 справах законної сили набули обвинувальні вироки. За перші 8 місяців 2020 року було встановлено збитків на понад 228 млн грн та відшкодовано понад 10 млн грн.

«Місія Державного бюро розслідувань — встановлення справедливості у суспільстві, адже закон – один для всіх», - резюмував в.о. Директора ДБР.