У четвер, 17 вересня, Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо Білорусі. Згідно з документом, Європарламент відмовляється визнавати результати виборів у країні, а Олександра Лукашенко — президент. Крім того, Європарламент вимагає звільнення Марії Колеснікової і всіх політв'язнів. Також резолюція містить вираз підтримки лідеру опозиції Світлані Тихановській і Координаційній раді опозиції Білорусі. Про це повідомляє ВВС.

У документі йдеться, що з 5 листопада, коли закінчиться нинішній президентський термін Олександра Лукашенка, Європарламент більше не визнаватиме його президентом Білорусі.

Європейські законодавці також засудили "гібридне втручання" Росії в білоруську політику і висловили безумовну підтримку білоруському народу в його боротьбі за демократію.

"За" проголосували 574 євродепутати," проти " - 37, а 82 утрималися.

Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube
Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Таким чином європейські законодавці підтримали позицію глав МЗС країн ЄС, які визначили політику блоку щодо офіційного Мінська і вирішили ввести санкції.

Європарламентарі рекомендують внести в санкційні списки і самого Лукашенка, як це зробили вже Латвія, Литва та Естонія.

Резолюція закликає ЄС не визнавати Лукашенка президентом Білорусі після закінчення його поточного терміну через грубі порушення міжнародних стандартів на виборах 9 серпня.

Замість них ЄС підтримує заклики опозиції провести нові вибори за участю міжнародних спостерігачів.

Текст документа буде відправлений владі Білорусі та Росії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Тихановська розповіла, куди Лукашенко справив " гроші Путіна"

Як повідомляв портал Знай.uа, суперники Лукашенка знайшли причину його дивних промов

Також Знай.ua писав, спливли деталі викрадення білоруської опозиціонерки Колесникової-тримали в КДБ, погрожували розправою.