Колишній кандидат у президенти Білорусі та активна опозиціонерка режиму Олександра Лукашенка Світлана Тихановська розповіла, чому була змушена покинути територію рідної держави.

Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря Тихановської Ганни Красуліної.

Читайте Знай в Google News!

За словами Красуліної, Тихановська покинула Білорусь через шантаж силовиків, які пригрозили їй фізичною розправою.

Світлана Тихановська, фото білоруських ЗМІ
Світлана Тихановська, фото білоруських ЗМІ

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому вона розповіла, що білоруській опозиціонерці нібито погрожували 10 серпня силовики в кабінеті голови ЦВК Білорусі, куди вона прийшла, щоб подати скаргу за результатами виборів. Крім того, її змусили обирати між своїм життям і твердою позицією.

"Поїхала не одна, її було поставлено перед дуже жорстким вибором. Цей вибір пропонував, або її діти зростатимуть сиротами, або вона покине країну. Мені, наприклад, достатньо, щоб розуміти її вчинок, і в жодному разі не засуджувати", – зазначила Красуліна.

Лукашенко і Тихановська, колаж kp
Лукашенко і Тихановська, колаж kp

За її словами, одним з пунктів її передвиборчої програми були повторні чесні вибори, які дозволять отримати "дуже сильного лідера", здатного на рівних говорити з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Мінську таємно провели інавгурацію Олександра Лукашенка: "О5фіційно обійняв посаду".

Як повідомляв Знай.uа, вбивця лідера "Ляпіс Трубецькой" почув вирок: родичі не можуть знайти слів.

Знай.uа писав, у Харкові суперники Кернеса Кучер і Світлична "окупували " Facebook перед виборами.