На жаль, в Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус і жителі країни побоюються повного закриття всіх областей на жорсткий карантин. Саме тому головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав умови повного "локдауну" і пояснив, що потрібно робити, щоб уникнути такого сценарію.

Читайте Знай в Google News!

Віктор Ляшко українським журналістам розповів, що бізнесмени повинні створити умови для того, щоб люди могли спокійно пересуватися.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

"Якщо це ресторани, то столики повинні розташовуватися на відстані 1,5 метрів. За таких умов, якщо ми всі будемо їх дотримуватися, жодного повного карантину не повинно бути в нашій країні. Межа - кількість зайнятих лікарняних ліжок. Інакше система охорони здоров'я може опинитися на межі колапсу, оскільки крім підступних хворих у нас ще є люди з інфарктами, інсультами та іншими захворюваннями, кому невідкладна допомога повинна надаватися", - пояснив Ляшко.

Він зазначив, що в цілому зараз по країні наповненість ліжок на рівні 50%, але в різних регіонах абсолютно різна динаміка. Ляшко розповів, чи варто побоюватися введення жорсткого карантину після 25 жовтня в Україні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

"Повторюся: ніхто не буде нікого закривати, якщо ми дотримуватимуться санітарних норм, і епідемію можна буде контролювати. І стосовно національного локдауну, то я б не прив'язувався ні до якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування на коронавірус. Інші країни показують приклад. Ізраїль вже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити", - сказав головний санітарний лікар і додав, що багато в чому ситуація залежить від того, як люди дотримуються заходів безпеки і правил.

"Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє в лікарню, особливо в реанімацію. Тому що здається, що це така легка хвороба і її легко переносять. Так, багато її переносять легко, але в той же час, коли ми говоримо про необхідність носити маску, то мова йде і про турботу по відношенню до людей старшого віку", - пояснив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Києві вірус атакував новонароджене немовля.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко розповів, що буде з садочками і школами в "червоних" зонах.

Знай.uа писав, ковід-дисидент подав до суду на АТБ: відмовилися обслуговувати без маски.