Рівень довіри українського суспільства до влади буде зростати лише тоді, коли кожен чиновник чи депутат, призначений чи обраний на високу державну посаду, буде усвідомлювати, що репутаційні ризики в його діяльності – найбільш значущі та важні за наслідками для всієї країни. Про це в ефірі телеканалу «НАШ» заявив народний депутат Андрій Ніколаєнко, коментуючи прийнятий напередодні Верховною Радою Закон щодо обмеження спільної роботи близьких осіб.

«Я підтримав цей проект, бо він спрямований на підвищення довіри суспільства до влади як інституту. Вважаю, що люди, які потрапляють у владу, повинні усвідомлювати відповідальність не тільки за свою поведінку, а й за те, що вони своїми діями можуть зруйнувати рівень довіри і авторитет посади, на яку вони обрані або призначені, і за те, які наслідки для країни будуть мати їхні дії. Саме тоді, коли високопосадовець почне дбати не тільки про свою репутацію, а насамперед про репутацію самої посади, про репутацію держави, ситуація в країні почне змінюватися на краще», - заявив Ніколаєнко.

Він навів позитивний приклад Південної Кореї, в якій навчався та працював понад шість років, щодо нульової толерантності суспільства до проявів корупції.

«В Республіці Корея, яку я часто наводжу у приклад, чиновники, спіймані на корупційних діях, не виправдовуються і не намагаються відволікти увагу, звинувачуючи ще когось. Вони не вносять заставу, вони одразу пишуть заяву на звільнення, а деякі навіть закінчують життя самогубством. Бо для них втрата репутації – це кінець життя», - наголосив Андрій Ніколаєнко.

Нагадаємо, що 17 вересня законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб був прийнятий Верховною Радою в цілому. Його підтримали 252 народних депутати.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще