Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) хоче зменшити дефіцит коштів на енергоринку, який виник в першу чергу через її недбалість, шляхом кратного підвищення тарифів на передачу електричної енергії НЕК «Укренерго».

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики Олексій Кучеренко.

«НКРЕКП, щоб показати вигляд стурбованості, буде розглядати питання зменшення дефіциту коштів в енергосистемі. Але саме через управлінську та корупційну недбалість членів Регулятора, дефіцит настільки масштабний, що доводить до радикальних і неприпустимих рішень. Комісія хоче збільшити тариф на передачу НЕК «Укренерго» не на відсотки, а кратно», - повідомив Кучеренко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, тариф на передачу планується підвищити відразу в 2,7 рази – з 240,33 до 640,48 грн за МВт-год (без ПДВ).

«Я відкрито заявляю, що це ще одна схема розграбунку споживачів електроенергії. І вона є наслідком недбальства з боку НКРЕКП. В першу чергу від такого рішення постраждають підприємці. І великі, і маленькі. А потім більше заплатить населення, бо бізнес навряд чи буде працювати собі в збиток», - додав Кучеренко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, в наслідок такого підвищення, велика частина підприємств втратять свою конкурентоздатність, зіткнуться з ризиком банкротства.

«Проте в будь якому разі з багатомільйонними прибутками залишаться енерготрейтери, бо у них немає ніякого виробництва – лише офіси та комп’ютери. І члени комісії, які вже запланували підвищення зарплати собі в 1,5 рази з 2021 року. Я зроблю все від мене залежне щоб не допустити обидві ініціативи», - додав Кучеренко.

Нагадаємо, попереднє підвищення тарифу на передачу електроенергії НЕК «Укренерго» відбулося з 1 серпня. Тоді НКРЕКП підвищила тариф на 55% - зі 155,4 до 240,23 грн/МВт.год.

Проти цього рішення тоді виступили як виробники електричної енергії з відновлюваних джерел, так і великі промислові споживачі, які найбільше постраждали від росту тарифу на передачу електроенергії.