Про це заявив експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, коментуючи намір НКРЕКП підвищити майже в три рази тариф «Укренерго» на передачу електроенергії.

"Тариф на транспортування електричної енергії – це тариф монопольний. Ви іншим шляхом як через наші мережі ви жодним чином протранспортувати електричну енергію не зможете. Тому, природно, тут має бути Жорстке втручання Антимонопольного комітету", - сказав Пендзін.

Він також підкреслив, що різке підвищення тарифу на транспортування електроенергії вдарить по промисловості і призведе до підвищення собівартості їх продукції.

"Підвищення цін на транспортування електричної енергії дуже сильно вдарить по собівартості промислового сектора. А він і так сьогодні зводить кінці з кінцями", - пояснив Пендзін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НЕК "Укренерго" пропонує з 1 листопада підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн / МВт-год до 640,23 грн / МВт-год.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Народний депутат України Олексій Кучеренко назвав намір НКРЕКП втричі підняти тариф "Укренерго" на передачу струму схемою грабежу споживачів електроенергії.