Депутати Верховної Ради, які голосували за невизнання президентських виборів у Білорусії, зробили це на догоду своїм західним кураторам. Про це написав у Facebook політолог-міжнародник Данило Богатирьов.

"Суверенітет і незалежність Білорусі українські депутати "поважають", а суверенітет і незалежність України, судячи з усього, немає. Інакше як пояснити демонстративну спробу зіпсувати відносини з п'ятим за обсягом товарообігу партнером нашої країни на догоду кураторам із західних бек-офісів?"- написав політолог у Facebook.

За словами Богатирьова, в останні роки Білорусь залишалася однією з небагатьох сусідніх країн, з якими Україна «не побила дипломатичні горщики».

"Сьогодні її з цього списку можна викреслювати. А головне, робиться це на шкоду економічним і навіть політичним інтересам України. Під загрозою опиняється один з небагатьох ринків збуту, що залишилися", - зазначив експерт.

На думку Богатирьова, про перспективу перенесення місця засідань Мінської ТКГ по Донбасу навіть писати не має сенсу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Все одно там повний глухий кут. Але ось чергового медіатора з РФ у врегулюванні конфлікту в особі Лукашенка Україна з сьогоднішнього дня втратила", - уклав Данило Богатирьов.

"Вiдтепер загрожувати мы будем Луці. Сором і ганьба. Ті ж думки", - так прокоментував політолог з Харкова Микита Трачук.

А політичний активіст і відомий блогер з Дніпра Сергій Ожегов вважає, що питання Білорусії чітко розділив Раду на проамериканські і проукраїнські сили.

"Хто керує атакою проти Білорусії? Сорос, Польща та американські "демократи". Україні вигідно розривати відносини з Білоруссю? Ні, невигідно. Але агентурі Сороса, яка для маскування рядиться під "патріотів" – частина "слуг народу", Порошенка і "голосята", – інтереси України і українців побоку. Проти інтересів України голосували і більшість депутатів "Батьківщини" Тимошенко", – пише блогер, акцентуючи увагу на тому, що практично така ж коаліція – "СН", "ЄС" і "Голос" – в лютому проголосувала за продаж землі, яку так проштовхували Сорос і компанія. Жодного голосу не дала тоді тільки партія "Опозиційна платформа - за життя" Медведчука.

На думку Ожегова, тільки фракція ОПЗЖ з питання Білорусії зайняла проукраїнську позицію.

"До речі, сам Віктор Медведчук так і аргументував свою позицію-що втручання в справи Білорусії не відповідає інтересам України, тому що спільний кордон, тому що партнери в економіці та енергетиці", – процитував народного депутата політичний активіст.

"Загалом, робимо висновки, хто дійсно стоїть на проукраїнських позиціях, а хто тільки рядиться у вишиванку, а насправді торгує Батьківщиною за дрібний прайс", – резюмував Сергій Ожегов.