Президент Франції Еммануель Макрон запропонував Лукашенку піти у відставку. Так, в інтерв'ю Le Journal du Dimanche він підтримав протестувальників у Білорусі.

Читайте Знай в Google News!

"Те, що відбувається в Білорусії, — це криза влади, авторитарної влади, яка не здатна зрозуміти логіку демократії і тримається силою. Очевидно, що Лукашенко повинен піти", - заявив президент Франції. Він вважає, що Росія повинна зіграти свою роль, щоб "підштовхнути Лукашенка до поваги виборчого права".

фото Getty Images
Еммануель Макрон \\ фото Getty Images

Крім того, президент Франції Макрон повідомив, що спілкувався на цю тему з президентом Росії Володимиром Путіним 14 вересня перед його зустріччю з Лукашенком.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Я сказав йому (Путіну), що Росія повинна зіграти свою роль, і ця роль може бути позитивною, якщо вона підштовхне Лукашенка до поваги виборчого права і звільнення політичних в'язнів", - говорить президент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Україна відповіла Лукашенку за" таємну " інавгурацію і тривожні наслідки.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенка "завалили" проханнями розстрілювати протестувальників, в МВС з'явився аудіозапис.

Також Знай. ua писав, що таємна інавгурація Лукашенка вивела на вулиці всю Білорусь, В хід йдуть кийки і водомети, беззбройні люди грудьми кидаються на омон.