"Анвітрейд" запропонувала ресурс за розрахунковою ціною 18 354 грн/т і 18 273 грн/т, "Глусько Україна" — по 18 223 грн/т.

За розрахунками видання, так звана фіксована "брудна" маржа постачальників, яка надалі буде автоматично приплюсовуватися до котирувань ДП, складе у «Анвітрейд» $29,7/т (836,7 грн/т) і $27,3/т (769,3 грн/т), у «Глусько Україна» — $25,8/т (727,8 грн/т).

"Брудна" маржа крім чистого заробітку компаній включає в себе витрати на доставку в Україну, страховку та інші витрати.

Компанії "Глуско Україна» і "Анвітрейд", за даними Enkorr, є одними з найбільших імпортерів дизельного палива з Російської Федерації.

"Укрзалізниця" з лютого 2019 року закуповує дизпаливо за формулою з прив'язкою до європейських котирувань. На аукціонах визначається фіксований рівень торгової націнки постачальника, який потім автоматично додається до цін в Європі на дату відвантаження.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На попередньому тендері УЗ, в першій половині липня, націнка до вартості дизельного палива в порту Роттердама склала $31-33/т.

Нагадаємо, формульний підхід з використанням цін в європейських хабах використовується для розрахунку вартості газу для населення. З лютого по липень 2020 року діяла т.зв. формула «Амстердам+», яка передбачає включення вартості доставки газу з Нідерландів – біржа TTF. З серпня-застосовується формула» Дюссельдорф+ " (ціна на хабі NCG в Німеччині плюс доставка)

Також у 2016-2019 роках діяла формула «Роттердам+» для вугілля. Вона встановлювала прогнозну вартість електроенергії виключно для промислових споживачів. Формулу скасували 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля та електроенергії для промисловців зросла.