Про це заявив президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

Він нагадав, що на металургію припадає чверть всієї споживаної електроенергії, і в разі підвищення тарифів на передачу струму, негативні наслідки відчує вся економіка.

«Будь-яке підвищення тарифів призведе просто до того, що підприємства зменшують до мінімуму обсяги виробництва і закриваються. Принаймні, ті, які найбільш чутливі до тарифів – металурги, феросплавники. Ну і підприємства повного циклу", - розповів Каленков.

За його оцінками, у разі підвищення тарифів " Укренерго "додаткові витрати" Укрметалургпрому " в поточному році складуть 220 млн грн, а в наступному – окло 1 млрд грн.

«По багатьом цей тариф вдарить дуже боляче, а думки і надії на те, що можна якось проскочити повз це, я думаю, неправильні. Тому для всіх металургів і для всієї промисловості тарифи повинні залишатися на тому ж рівні», - вважає Каленков.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НЕК "Укренерго" пропонує з 1 листопада підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн / МВт-год до 313,07 грн / МВт-год, тобто, на 30%.

Глава секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що підвищення тарифів на транспортування струму викличе черговий виток зростання цін на товари і послуги.