Про це йдеться у зверненні підприємства до голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики та комунальних послуг Андрія Геруса.

"Підвищення тарифів та передачу електроенергії та диспетчеризацію...збільшить собівартість продукції, знизить її конкуренцію на світовому ринку, може призвести до скорочення обсягів виробництва, і як наслідок, знизити кількість персоналу підприємства", - йдеться у зверненні.

За прогнозами АрселорМіттал, підвищення тарифів "Укренерго" збільшить додаткові витрати підприємства більш ніж на 1 млрд грн. Зокрема, додаткові витрати за листопад-грудень поточного року складуть 225 млн грн, за 2021 рік - 906 млн грн.

Металургійне підприємство АрселорМіттал Кривий Ріг закликало депутатів ввести мораторій до кінця 2021 року на підвищення тарифів «Укренерго» на диспетчеризацію і передачу електроенергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НЕК "Укренерго" пропонує з 1 листопада підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн / МВт-год до 313,07 грн / МВт-год.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Народний депутат України Олексій Кучеренко назвав намір НКРЕКП підняти тариф "Укренерго" на передачу струму схемою грабежу споживачів електроенергії. У свою чергу експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що на спробу підвищити тариф «Укренерго» повинен жорстко відреагувати Антимонопольний комітет.