Економіст Юрій Атаманюк розповів про те, яку пенсію в СРСР отримувала його бабуся. Це питання він підняв в ефірі NewsOne.

Читайте Знай в Google News!

" у нас не можна після декомунізації хвалити навіть різні питання пенсійного забезпечення в Радянському Союзі. Я просто наведу простий приклад, що в СРСР моя бабуся вчителька молодших класів пішла на пенсію 70 радянських рублів і це була абсолютно гідна пенсія і онукам на цукерки вистачало. І гідний був рівень медичної освіти", - стверджує Отаманюк.

Також він розповів, що його батько був ливарником категорії і працював у гарячому цеху, що прирівнювалося до шахтарів, повинен був піти на пенсію і отримувати 320 рублів.

"тепер про те, що відбувається далі. Що кажуть, що люди дурні, які залишилися без утримань. Мій батько ливарник заробляв 1200 радянських рублів на місяць. Він зібрав на книжку 100 тисяч рублів і ця книжка перетворилася в 0. Тобто за логікою, він був ледарем, що пропрацював у ливарному цеху і він виявився дурний", - говорить експерт.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Атаманюк повідомив про корупційний скандал у близькому оточенні Зеленського, ДБР порушило кримінальну справу.

Як повідомляв Знай. ua, українцям відкрили невідомі факти захоплення банку в Києві, це не випадковість.

Також Знай. ua писав, що пенсіонери почекають, чому українці стрімко бідніють, знайдено просте пояснення.