Тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила факти регулярних відвідин Російської Федерації головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерієм Тарасюком.

Про це повідомив екс-голова СБУ, народний депутат, член ТСК Валентин Наливайченко.

📣 Відвідини держави-агресора вищою посадовою особою. 📌 Минулого тижня повідомляв про виявлені тимчасовою слідчою...

Geplaatst door Валентин Наливайченко op Maandag 28 september 2020

«Сьогодні ТСК отримала підтвердження, що Валерій Тарасюк полюбляє подорожувати до Москви вже після початку війни та анексії Криму. Навіть є підстави припускати факт відвідин Росії вже після призначення на посаду голови НКРЕКП. Через заборону прямого авіасполучення, поїздки до столиці РФ відбувалися через Мінськ або європейські столиці», - повідомив Наливайченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Зокрема, зібрані ТСК дані дають підстави стверджувати, що в грудні 2019 року, майже через два місяці після призначення головою комісії, Тарасюк транзитним шляхом через Берлін відвідав столицю РФ, і повернувся до Києва через Мінськ.

«Ця поїздка відбулася наприкінці грудня 2019 року. Саме в цей час Тарасюк активно лобіював імпорт електричної енергії від російського монополіста Інтер РАО, який керується другом Путіна Ігорем Сєчіним. І сама ця російська компанія перебуває під санкціями уряду США», - зазначив Наливайченко з посиланням на висновки ТСК.

Наразі тимчасова слідча комісія, за словами народного депутата, направляє запити до правоохоронних органів для перевірки фактів відвідин країни-агресора вищою посадовою особою України

«З’ясовуємо також: з ким в столиці держави-агресора проводив зустрічі керівник НКРЕКП 19-20 грудня 2019 року і чи обговорювалися на цих зустрічах поставки електричної енергії в Україну», - наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, раніше депутат Михайло Волинець звернувся до Кабміну з проханням припинити повноваження голови НКРЕКП Валерія Тарасюка через наявний у нього конфлікт інтересу, пов'язаний з сімейним енергетичним бізнесом.

За даними тимчасової слідчої комісії ВР, Валерій Тарасюк на момент призначення в НКРЕКП очолював «Еф Енд Ем Україна» і володів 10% її уставного капіталу. Після призначення він передав управління компанію рідному брату Артему Тарасюку, який очолює її і понині. Після призначення Валерія Тарасюка головою НКРЕКП, активність компанії його брата на енергетичному ринку різко зросла – вона почала здійснювати регулярні платежі «Оператору Ринку» і була контрагентом системного оператора «Укренерго».

Вперше інформація про бізнес-інтереси сім’ї голови НКРЕКП Валерія Тарасюка в енергетиці з’явилася в ЗМІ ще 10 вересня і вже на найближчому засіданні НКРЕКП 16 вересня ліцензія була анульована. ЗМІ на засідання не були допущені, а сам очільник комісії Валерій Тарасюк на нього не явився.