Підвищення тарифу на передачу електроенергії в умовах кризи вдарить по конкурентоспроможності продукції вітчизняної промисловості. Про це заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Це для промисловості в умовах коронакризису неприйнятно", - заявив Омельченко.

На його думку, крім підвищення тарифів у компанії "Укренерго" повинні бути й інші механізми, які б могли сприяти погашенню заборгованості.

"Потрібно випускати облігації державної позики, брати кредити ЄБРР, міняти систему ПСО, відкривати ринок для всіх компаній, у тому числі державних", - вважає Омельченко.

За словами експерта, вирішувати завдання погашення заборгованості тільки підвищенням тарифів "Укренерго" - неефективно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

"Це має бути комплекс рішень. Все це має бути збалансовано і прораховано, щоб промисловість не втратила своєї конкурентоспроможності на міжнародних ринках", - підкреслив Омельченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НЕК "Укренерго" пропонує з 1 листопада підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн / МВт-год до 313,07 грн / МВт-год, тобто, на 30%.

Президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифів "Укренерго" на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки.