Але поточні ставки на стимулююче тарифоутворення не дозволять залучати достатньо інвестицій для цього. У цьому переконаний Володимир Бужан з Центру економічного відновлення при Кабінеті Міністрів України.

Володимир Бужан зазначив, що з прийняттям стимулюючого регулювання на розподіл електроенергії інвестиції в 1 км електромереж зростуть з 200 дол до 400 дол. Але, на його думку, цього недостатньо для ефективного оновлення мереж і значного стрибка в поліпшенні ситуації з електромережами.

Поточна ставка стимулюючого тарифу не дозволить знизити вартість приєднання до мереж - Володимир Бужан, Центр економічного відновлення бізнес зазнає труднощів через високу вартість приєднання до електромереж. Для його зниження оператори системи розподілу повинні модернізувати і посилювати систему. Але поточні ставки на стимулююче тарифоутворення не дозволять залучати достатньо інвестицій для цього. У цьому переконаний Володимир Бужан з Центру економічного відновлення при Кабінеті Міністрів України. Володимир Бужан зазначив, що з прийняттям стимулюючого регулювання на розподіл електроенергії інвестиції в 1 км електромереж зростуть з 200 дол до 400 дол. Але, на його думку, цього недостатньо для ефективного оновлення мереж і значного стрибка в поліпшенні ситуації з електромережами.

Нагадаємо, раніше в енергетичному комітеті Європейської Бізнес Асоціації закликали НКРЕКУ сприяти спрощенню умов ведення бізнесу та процедури приєднання до мереж. Експерти Асоціації заявили, що здешевити підключення до мереж можна перевівши частину вартості за приєднання потужності на оператора системи розподілу. Для цього НКРЕКП необхідно переглянути ставку повернення інвестицій в існуючі активи ОСР і підвищити її з 3% до не менше 6%, щоб ОСР мали можливість модернізувати електромережі.