З'явилася інформація, що Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова оплачує оренду держдачі в комплексі відпочинку Пуща-Водиця в три рази менше, ніж повинна.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню українських журналістів.

Ірина Венедиктова, скріншот: YouTube
Ірина Венедиктова, скріншот: YouTube

Так, Держуправління справами на запит журналістів надало розрахунки за користування приміщеннями комплексу відпочинку Пуща-Водиця у 2020 році, які затверджував тепер уже колишній керівник управління Сергій Борзов.

Кошторис по держдачі, скріншот: Радіо Свобода
Кошторис по держдачі, скріншот: Радіо Свобода

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вартість оренди одного квадратного метра в приміщеннях вищого класу в комплексі - 320 грн на місяць. За даними журналістів, Венедиктова живе в одному з найоблаштованіших приміщень на території, яке має статус держрезиденції, а вартість квадратного метра оренди, судячи з контракту, коштує майже 95 грн на місяць.

Журналісти дійшли висновку, що генпрокурор не доплачує щонайменше 152 тисячі грн на місяць, якщо порівнювати вартість оренди резиденції, в якій вона живе, з цінами на оренду приміщень першого класу в Пущі-Водиці.

Також нагадаємо, що раніше нардеп Гео Лерос оприлюднив фрагмент договору оренди Венедиктової резиденції в комплексі відпочинку Пуща-Водиця. У документі зазначено, що генпрокурорка орендує шестикімнатний будинок загальною площею 675,1 кв. м. за майже 64 тисячі гривень на місяць. Сама Венедиктова назвала переїзд до президентської резиденції в Пущі-Водиці тимчасовим і пояснила, що зробила це з міркувань безпеки. У цьому селищі живуть колишні прем'єри, члени уряду, прокурори, народні депутати і судді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Запоріжжі чотирьох людей розстріляли в центрі, поліція пішла по сліду злочинців.

Як повідомляв Знай.uа, Жванія розповів, хто наказав Порошенку і Турчинову здати Крим: "Грали з Путіним".

Знай.uа писав, СБУ знайшла у чиновника Укрзалізниці мільйон у холодильнику - замість ковбаси.