На території Великобританії місцеві вибори перенесли через поширення небезпечного коронавірусу. Таке рішення Уряд прийняв тому, що вважають, що проводити вибори в період пандемії було б величезним ризиком. При цьому в Україні місцеві вибори відбудуться 25 жовтня і скасовувати їх ніхто не збирається.

Читайте Знай в Google News!

Місцеві вибори в Україні, фото: кадр з відео
Місцеві вибори в Україні, фото: кадр з відео

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов заявив, що в обласні адміністрації України не надходило пропозицій про перенесення місцевих виборів через пандемію коронавірусу.

"Ми виходимо з об'єктивної картини, яку маємо. Але 25 жовтня місцеві вибори пройдуть. Вони пройдуть вже по новому адміністративно-територіальному устрою, який є результатом першого етапу реформи децентралізації, де ми брали активну участь", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З перших же днів введення карантинних обмежень Уряд України на чолі з керівництвом МОЗ України наполягали на зменшенні соціальних контактів та обов'язковому користуванні засобів індивідуального захисту. А людям старше 60 років, у зв'язку з поширенням Covid-19, взагалі, радили сидіти вдома, оскільки саме люди похилого віку знаходяться в зоні підвищеного ризику.

Але, в порівнянні з весняним або навіть літнім періодом, нинішній рівень захворюваності, вже фактично став вище в рази.

"Як показує досвід, традиційно, саме пенсіонери під час тих чи інших виборів є категорією населення, більшість представників якої неодмінно ходить голосувати. Можливо, на цих виборах щось зміниться, оскільки саме вони знаходяться в зоні підвищеного ризику-заздалегідь важко сказати", – зазначає політичний консультант Микола Спиридонов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Київських школярів розпустять по домівках перед виборами.

Як повідомляв Знай. ua, колишня інтим-працівниця балотується до Київради.

Також Знай. ua писав, що пенсіонери натовпом підуть заражатися COVID-19, влада пожертвує старими заради проведення виборів.