Україна готується до місцевих виборів. Голосування відбудеться 25 жовтня незважаючи на спалах коронавірусу у всіх регіонах. Міністерство внутрішніх справ запускає чат-бот в Telegram для отримання Онлайн-повідомлень про порушення на місцевих виборах.

Читайте Знай в Google News!

Громадян просять бути свідомими і інформувати про агітацію, підкуп виборців та інші порушення під час голосування в цьому чат-боті зі свого мобільного телефону.

Користувачам потрібно буде вибрати область та адресу порушення або додати геолокацію. Після заповнення початкової форми необхідно буде вибрати вид порушення і прикріпити фото. Для зворотного зв'язку слід залишити номер телефону.

Місцеві вибори в Україні, фото: кадр з відео
Місцеві вибори в Україні, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повідомлення передадуть в ситуативний центр Нацполіції, де його оброблять і зареєструють, а на місце події відправлять поліцейський патруль.

Варто зауважити, що Центральна виборча комісія вже затвердила роз’яснення щодо порядку заповнення бюлетенів на місцевих виборах 25 жовтня.

Зокрема, в ухваленому документі чітко прописано послідовність заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, обласної, районної, районної у місті ради, а також міської, сільської, селищної ради територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місцеві вибори-2020: у ЦВК пояснили, чи можна проголосувати з паспортом в "Дія" і назвали важливу умову.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кандидат у депутати напоїв виборців самогонкою: "За мандат!"

Також, "Знай.uа" писав, що місцеві вибори-2020: як не "профукати" свій вибір, інструкція з голосування.