Польський президент Анджей Дуда заявив, що міжнародне співтовариство має не відступати від санкцій проти Російської Федерації і вимагати від неї покинути окуповані українські території.

Читайте Знай в Google News!

Про це Дуда заявив під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським інтерв'ю для польських та українських журналістів.

Візит Анджея Дуди до Києва, фото: ukranews
Візит Анджея Дуди до Києва, фото: ukranews

"Потрібно чітко сказати: війна, яку Росія почала, в Україні закінчиться тоді, коли Україна отримає повний контроль над своїми законними кордонами, отримає повністю Крим і контроль над Донецькою і Луганською областями. І це умова. І цього твердо має вимагати все міжнародне співтовариство - я це підкреслюю на кожному форумі. Звичайно, є санкції щодо Росії, але від цих санкцій не треба відступати і треба на кожному кроці повторювати: не можна допустити того, щоб в цій частині Європи виник заморожений конфлікт, тому що такі ситуації можуть тягнутися роками і можуть бути постійно осередком війни", - зазначив Дуда.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У зв'язку з цим він згадав про Нагірний Карабах як приклад десятиліттями замороженого конфлікту.

Візит Анджея Дуди до Києва, фото: ukranews
Візит Анджея Дуди до Києва, фото: ukranews

"Ми не можемо допустити, щоб така ситуація сталася в Україні. Міжнародне співтовариство має твердо вимагати від Росії, щоб вона залишила ці українські території", - заявив президент Польщі.

За словами Дуді, на кожному Міжнародному форумі він підкреслює, що в 2014 році, коли Росія напала на Україну, коли почалася окупація Криму і де-факто окупація Луганської, Донецької областей, "дійшло до глибокого порушення міжнародного законодавства, і це триває".

Водночас Президент України Володимир Зеленський подякував польському колезі за підтримку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, репетирував Хеллоуїн? Зеленський у масці налякав дитину.

Як повідомляв Знай.uа, президент Польщі Дуда показав Зеленському 18 " маляток".

Знай.uа писав, уряд закриває пенсіонерів вдома через Нову хвилю китайського вірусу: "так само, як і навесні...".