Про це заявив радник Міністра енергетики, замголови Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу Сергій Чех.

Сергій Чех пояснив, що додаткові 10 млрд грн, що отримають енергетики при впровадженні стимулюючого тарифу для обленерго зі ставкою 6% доходності на існуючі активи, не призведуть до значного здорожчання електроенергії для споживачів. Оскільки становлять тільки 3% від загального обсягу ринку електроенергії в 2021 році.

І знову про стимулююче регулювання. НКРЕКП та дехто в експертному середовищі говорять про те, що встановлення ставки...

Geplaatst door Сергей Чех op Vrijdag 16 oktober 2020

«За прогнозами експертів, в 2021 році обсяг ринку електроенергії складатиме приблизно 300 млрд грн. 10 млрд грн – це близько 3% виробленої і реалізованої електроенергії всього ринку електроенергії. Що таке 3% в масштабах всього ринку – мізер в розрізі оплати послуг споживачами», - говорить Чех.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Енергоексперт стверджує, що натомість ці 10 млрд грн допоможуть стимулювати розвиток бізнесу та значно знизити вартість приєднання: «За оцінками Нацради реформ стандартне приєднання стане дешевше на 21%: з теперішнього рівня 1,08 тис грн/ кВт до 0,85 тис грн/кВт. А нестандартне приєднання в середньому по Україні зменшиться на 46% з теперішнього рівня 1,23 тис грн/кВт до 0,66 тис грн/ кВт».

Сергій Чех зазначає, що в перспективі збільшення приєднань за рахунок цих коштів призведе до збільшення споживання електроенергії і, як наслідок, до зменшення тарифу в майбутньому за рахунок збільшення обсягів.

Нагадаємо, раніше нардеп Людмила Буймістер заявила, що здешевлення приєднань до електромереж необхідне для підвищення позиції України в рейтингу Doing Business.