Про це у своєму блозі «професійні мільйонери, які встановлюють нам тарифи» для видання "Цензор.нет" пише політолог Кирило Сазонов.

"Загалом Тарасюк людина далеко не бідна. Майже 10 млн грн готівкою у валізі, земельні ділянки під Києвом на 6000 кв м, що можна ріпаком засівати. Заміський будинок на 350 квадратів і 4 квартири в Києві по 160-200 кв.м – безумовно людина не бідує. Але при всьому цьому потрапив під антикорупційну перевірку НАЗК», - пише політолог.

Також за його даними, глава НКРЕКП задекларував два автомобілі Lexus LS 460 і Porsche Macan, годинник Vacheron Constantin і костюм за 200 000 грн.

Решта п'ять членів комісії, за словами політолога, задекларували близько 7 млн гривень заощаджень у гривневому еквіваленті.

«І ось ці люди, яких нам представляють нібито професіоналами своєї справи з нульовою толерантністю до корупції, керують енергетичним ринком. Керують так, що борги між учасниками цього ринку досягли 50 млрд грн, держкомпанії на межі банкрутства, а тарифи ростуть по три рази за рік. Все це супроводжується безперервним звинуваченнями в корупції і кримінальними справами», - зазначає Сазонов.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

На думку політолога, ідея призначення бізнесменів на державні посади без належної перевірки та відкритого конкурсу себе зжила.

Чинний склад НКРЕКП, за його словами, був непрозорим чином відібраний і призначений одним указом президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 7 жовтня НАЗК розпочало антикорупційну перевірку голови НКРЕКП Валерія Тарасюка. Причиною стали підозри в конфлікті інтересів, пов'язаному з енергетичним бізнесом його рідного брата.

Ці факти оприлюднили народні депутати-члени тимчасової слідчої комісії. Вони також повідомили у регулярних візитах Тарасюка до Росії після анексії Криму та початку війни.

В цілому депутати звинувачують НРКЕКУ в непрофесіоналізмі і створенні декількох корупційних схем і називають цей орган відповідальним за безпрецедентну кризу в енергетиці.