Про це повідомила в колонці "Українській правді" член правління Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, пише Апостроф.

"На прикладі кейсу Олександра Дубинського детально поясню, які інструменти, і правові механізми ми застосовуємо для введення персональних західних санкцій. Спойлер: для кожного фігуранта є індивідуальний підхід, враховуючи його досьє", - зауважила вона.

Важливим кроком для персональних санкцій до ЦПК вважають-направлення звернень та заяв до різних контрольних, правоохоронних органів та фінансових установ в Україні та за кордоном.

Мова йде про: звернення в Офіс контролю іноземного стану Міністерства фінансів США (Office of Foreign Assets Control of the US Treasury), звернення в прокуратуру Словаччини - як вважають в ЦПК, Дубинський сховав у своїй декларації компанію в Словаччині, єдиним власником якої був з березня до лютого 2019 2020, зверненні до словацький банк - Дубинський в 2019 році мав 4278 євро на рахунку Tatra Banka a.s, в ЦПК повідомляють банку, що банк обслуговує публічного діяча з України, який не декларує своє словацьке стан, має необґрунтовані активи, записані на маму і дружину, зверненні до українським правоохоронним та контролюючим органам (НАПК, НАБУ, ОПУ, СБУ про відкриття кримінального провадження за ст. 111, "держзрада") - в ЦПК стверджують, що діяльність Дубінського, який "виходить на пресконфренеции з агентом Кремля і направляє листи з дезінформацією конгресменів з метою втрутитися у вибори в США", має ознаки "державної зради", обігу в українські банки - в ЦПК відправили опис необґрунтованого стану Дубинського, його мами і дружини керівниками підрозділів фінансового моніторингу цих банків. За законом банки повинні перевіряти джерело статків на рахунках публічних діячів з високим ризиком і членів їх сімей. У разі підозрілих операцій рахунки можуть блокуватися.

Згідно з розслідуванням "Наші Гроші" на Bihus.Info, Дубинський, його дружина і його мати володіють 24 квартирами загальною площею 2000 кв.м, земельними ділянками площею 70 соток і 17 автомобілями. Загальна вартість майна становить 2,5 мільйона доларів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що матеріал Bihus.info про стан Дубинського не містить підстав для корупційного розслідування.