Про це написав ексзаступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт з енергетичних ринків Сергій Чех.

«Збільшення конкуренції має відбутися шляхом повномасштабного об’єднання енергосистем України та ENTSO-E і об’єднання в такий спосіб в єдину торгівельну зону Острова Бурштинська ТЕС та виробників електричної енергії решти енергосистеми України», - написав Чех.

За його словами, після такого об’єднання конкурентами Бурштинської ТЕС будуть не лише імпортери з ЄС, а й всі інші виробники електричної енергії України, в тому числі і станції ТЕС, що мають менші витрати на транспортування вугілля, а також атомні та гідроелектростанції.

Експерт нагадав, що інтеграція ОЕС України до загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E є складовою співпраці, визначеною Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

Окрім того, на його думку, розвитку конкурентного середовища в енергогалузі сприятиме також впровадження скоординованих аукціонів по розподілу пропускної спроможності міждержавних ліній електропередач.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський після робочого візиту до Закарпатської області 24-25 вересня доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю вжити заходів для розвитку конкурентного ринку електроенергії у торговельній зоні "Острів Бурштинської ТЕС".