Про це заявила народний депутат Вікторія Гриб.

"Члени НКРЕКП несуть персональну відповідальність за кризу, в якій опинилася українська енергетика. Бездіяльність і непрофесіоналізм комісії не повинен бути премійовані! Вимагаю від уряду звернути увагу на деструктивну позицію НКРЕКП і не допустити 50% підвищення зарплат її керівництва в період кризи як в енергетиці, так і у всій економіці», - написала депутат на своїй сторінці в Facebook.

50% підвищення зарплат керівництва НКРЕКП закладено в проекті бюджету на 2021 р., розгляд якого планується на початку листопада.

За інформацією нардепа, на фінансування НКРЕКП зі спецфонду планується передбачити 714 млн грн і приблизно 90% цієї суми-це фонд заробітної плати.

"Поки в країні існує заборгованість перед шахтарями, а енергетики знаходяться перед загрозою втрати роботи, підвищення зарплат керівництва НРКЕКУ на 50% виглядає блюзнірсько», - підкреслила депутат.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше з критикою необґрунтованого, на їхню думку, підвищення зарплат керівництва НКРЕКП виступили депутати-члени фракції»Батьківщина".

Цього тижня підходи НКРЕКП до регулювання енергоринку розкритикував Секретаріат Енергетичного Співтовариства. До цього Антимонопольний комітет України звинуватив НКРЕКП у штучному обмеженні конкуренції та створення умов для маніпуляцій на енергетичному ринку.

На початку року у Верховній Раді була створена робоча група ТСК для розслідування причин кризи на енергоринку. Вона встановила, що основна відповідальність за кризу в галузі лежить на НКРЕКП.

Також в ході роботи ТСК стало відомо про факти корупції в керівництві національного регулятора. Так на початку жовтня НАЗК почало перевірку голови комісії Валерія Тарасюка через конфлікт інтересів, пов'язані з сімейним енергетичним бізнесом.