Аудитори встановили, що за незадовільну роботу в 2018 році членам правління Нафтогазу заплатили премій майже на 400 млн грн. Про стало відомо завдяки звіту Державної аудиторської служби.

Читайте Знай в Google News!

" у 2018 році Кабмін і незалежний аудитор "Делойт енд Туш ЮСК" визнав роботу наглядової ради та членів правління НАК "Нафтогазу" незадовільною. Вартість роботи цієї неефективної наглядової ради за рік досягла 53 млн гривень. З них 46 млн-це зарплата членам. 7 млн гривень-відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням обов'язків. А також у 2018 році було виплачено винагороди членам правління – 389 млн гривень. Стільки коштує незадовільна робота в Нафтогазі",-коментує у своєму Telegram-акаунті дані аудиту народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк (фракція"Слуга народу").

Андрій Коболєв, Уніан
Андрій Коболєв, Уніан

Так, експерти дивуються, як премії виплатили за незадовільну роботу.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"голові правління компанії, тобто особисто Андрію Коболєв було нараховано та виплачено 228,8 мільйона гривень премії. Державний аудитор вказує на те, що дані нарахування були проведені з порушенням постанови Кабміну від 19 травня 1999 року №859 в частині розмірів преміювання за підсумками роботи. 228 млн гривень на одну людину. Це більше ніж утримання всіх членів Наглядової ради Укрзалізниці разом узятих",-наводить порівняння Василевська-Смаглюк.

Ймовірно, значна частина цієї суми-нарахована премія за перемогу Нафтогазу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі. Однак, за словами депутата, крім виплат топ-менеджерам НАК за цю перемогу, 1 млрд грн був виплачений норвезькій юридичній компанії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, жебраків українських старих знову обнадіяли "покращенням", гряде оновлення пенсій.

Як повідомляв Знай. ua, рівень бідності українців зросте через те, як пандемія вплине на зарплати і пенсії.

Також Знай. ua писав, що права фрілансерам і звільнення без пояснень, українцям розкрили деталі нового Трудового кодексу.