Офіс Президента Володимира Зеленського висловився щодо можливості проведення виборів в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу. Офіційний Київ наголошує, що доки контроль України над цим простором не відновлено, там є неможливими демократичні вибори.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: повідомлення пресслужби Офісу Президента щодо завершення голосування на місцевих виборах 2020 року.

"Особливо хочемо звернутися до українців на тимчасово окупованій території нашої держави. Ми обов'язково повернемо конституційний порядок до всіх нині непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Демократія й можливість у чесний і законний спосіб обирати собі владу є одним з найбільших досягнень людства. На частині нашої території станом на цей час неможливо провести справді демократичні вибори. Але після повної деокупації, відновлення цілком безпечних умов для життя та політичної роботи, після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора будуть проведені вибори й там, де їх і досі неможливо провести згідно з українським законодавством і міжнародними стандартами", — йде мова у заяві.

Володимир Зеленський, фото: кадр з відео
Володимир Зеленський, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місцеві вибори 2020: де дивитися онлайн результати екзит-полів.

Як повідомляв портал Знай.uа, хмельничанин проголосував за опитувальником Зеленського 7 разів: "Чекаємо наступного рекорду".