Зі значним збільшенням потужностей зеленої енергетики в Україні частка компанії ДТЕК ВДЕ, яка виробляє зелену електроенергію в Україні і належить Рінату Ахметову, скоротилася до 14,8%.

Про це свідчать дані Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

За даними регулятора, в секторі відновлюваної енергетики працюють понад 850 компаній, на 1 серпня в Україні "зелений тариф" надано підприємствам вітрової, біо -, гідро - і сонячної енергетики з сукупною потужністю 7,273 ГВт.

При цьому "зелені" потужності ДТЕК складають 1,08 ГВт. Станом на 1 січня 2020 року в Україні було 6,4 ГВт зелених потужностей, і тоді частка ДТЕК становила близько 17%.

Нагадаємо, 22 жовтня група Нафтогаз повідомила, що отримала "зелений" тариф і ліцензію на продаж електроенергії для нової сонячної електростанції в місті Чуднів Житомирської області. Будівництво другої своєї сонячної станції компанія завершила у вересні. Пікова потужність її модулів становить 33,3 МВт.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Потужність в точці з'єднання - 25 МВт. Плановий обсяг продажів електроенергії за перший рік роботи станції-не менше 36 500 МВт-год з очікуваним доходом 153 млн грн.