Народний депутат Олексій Гончаренко звернувся до Служби безпеки України з вимогою почати контррозвідувальне розслідування щодо віце-президента «Енергоатому» Якоба Хартмута, який задекларував акції російської держкомпанії, що займалася будівництвом енергомосту в анексований Крим.
Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, оприлюднивши копію звернення.

«Віце-президент державного» Енергоатому «Якоб Хартмут є акціонером російського ВАТ» Федеральна мережева компанія Єдиної енергетичної системи", яке має безпосереднє відношення до будівництва ліній електропередач в анексований Крим. Тобто він є ключовими особою в Українському державному підприємстві і разом з тим отримує дивіденди від Державної компанії країни-агресора», - повідомив Гончаренко.

Депутат зажадав від спецслужби негайно почати контррозвідувальні заходи.

"Сподіваюся, що пан Баканов розуміє, наскільки ця ситуація є неприпустимою і терміново почне вживати конкретних заходів. Адже така людина не може брати участь в управлінні підприємством, яке забезпечує 55% електроенергії в країні», - зазначив він.

Раніше Гончаренко з посиланням на декларацію віце-президента «Енергоатому» за 2019 р., повідомив, що Якоб Хартмут є чинним акціонером і отримує дивіденди від дочки ВАТ «Россеті», яка займалася будівництвом і експлуатує лінії електропередачі, незаконно побудовані з Таманського півострова (РФ) в анексований Росією український Крим.