Залишаючи підприємствам частину екоподатку, який вони зараз платять до держбюджету, держава стимулюватиме екомодернізацію. Про це заявив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

За його словами, великі промислові підприємства інвестують в екомодернізацію значно більше коштів, ніж надходить до державного бюджету від еконоподатку.

"Ми були на презентації, де «Арселор» представляв план чергових інвестицій в заходи, в тому числі екологічно ефективні. Озвучено, що 20 мільярдів гривень буде інвестовано. Це кілька річних надходжень від екоподатку", - розповів Каленков.

На його думку, надаючи підприємствам можливість використовувати частину екоподатку на модернізацію, держава прискорить цей процес. А кошти будуть використані за призначенням, а не розчиняться в загальному фонді держбюджету.

«Ми за те, щоб дати підприємствам можливість інвестувати в екологічну модернізацію. І це нормальна практика – залишати частину грошей для того, щоб стимулювати підприємства інвестувати в екологію, залишати їм можливість інвестувати в екологічну модернізацію... кожен Долар, який інвестується підприємством, принесе для екології набагато більше користі, ніж цей Долар, який розчиняється в загальному бюджеті або в місцевому бюджеті», - підкреслив Каленков.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Нагадаємо, раніше американська торгова палата (АСС) закликала Верховну Раду надати суб'єктам господарювання право використовувати до 70% екологічного податку на компенсацію витрат на природоохоронні заходи та екологічні інвестиції.

У той же час координатор Комітету екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації Ольга Бойко заявила, що запропоноване урядом підвищення ставок екоподатку не призведе до поліпшення стану навколишнього середовища, ці кошти підуть на проїдання. За її словами, на екологічні заходи в проекті бюджету-2021 мають намір направити в 7 разів менше коштів, ніж в 2019 році.