Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 69,3 млн грн Інтерпайп Пінчука і ще три компанії за порушення антимонопольного законодавства. Крім Інтерпайп, були оштрафовані компанії "Ретек», «транспортні інвестиції «і»фірма "Інтервторпром".

АМКУ наклав штраф у зв'язку зі зловживанням монопольним становищем на ринку постачання коліс. Відповідне рішення прийнято на засіданні комітету сьогодні, 29 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України має намір дискваліфікувати компанію "Інтерпайп Україна", що належить олігарху Віктору Пінчуку, на 3 роки від участі в тендерах за змову. Відомо, що всі 4 зазначені компанії, за інформацією в матеріалі, пов'язані між собою через Пінчука і його групу "Інтерпайп".

У 2020 році «Укрзалізниця" готувалася до суперечливого тендеру на закупівлю коліс для вагонів і бандажів на 2,4 млрд грн, яка може дати початок дефолту перевізника. При цьому журналісти припускали, що тендери УЗ на закупівлю коліс і бандажів можуть бути спробою Мінінфраструктури виручити "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Екс-директор з економіки та фінансів АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев заявляв, що компанія Віктора Пінчука "Інтерпайп" хотіла продати "Укрзалізниці" цільнокатані колеса в 4 рази дорожче собівартості.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще