У липні, 2018 року голова КСУ Олександр Тупицький оформив договір купівлі землі площею 126 квадратних метрів у громадянина Росії. Однак голова Конституційного суду не задекларував земельну ділянку у селищі Кореїз в окупованому Криму, яку купив за російським законодавством у 2018 році.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Сьогодні, 30 жовтня, голова КСУ Тупицький на брифінгу пояснив, чому не вніс в декларацію свою земельну ділянку в Криму. За словами Тупицького він просто не знає як це зробити. Також він згадав закон про люстрацію, назвавши ситуацію "вибухонебезпечною".

Олександр Тупицький, фото: кадр з відео
Олександр Тупицький, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Олександр Тупицький ще до окупації Криму володів маєтком та землею у Кореїзі неподалік Ялти. Але у 2018 році він розширив свої володіння, оформивши ще одну ділянку біля будинку у свою власність. Про це свідчить офіційний документ, отриманий "Схемами" з Єдиного держреєстру нерухомості Російської Федерації.

У липні 2018 року Олександр Тупицький, коли він ще був заступником голови КСУ, оформив договір купівлі землі площею 126 квадратних метрів у громадянина Росії Володимира Рисятова. Але у деклараціях Тупицького ані за 2018 рік, ані за 2019 рік немає згадки про купівлю.

Щобільше, за словами юристів, для українських посадовців законодавчо встановлені обмеження "на взаємодію з незаконними органами, створеними на тимчасово окупованій території".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.