Сьогоднішня кризова ситуація довкола рішення КС вміщується у тезі: "Корупція проти беззаконня"! Я не підтримую прихильників ні першого ні другого підходів, тому пропонує інший шлях подолання політичної кризи, наголошує лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко.


Отож, як швидко і законно розв"язати цю кризу.
1. Невідкладно ухвалити новий закон про відповідальність за незаконне збагачення посадовців.


2. Невідкладно обрати 3 нових членів Конституційного суду від ВР та з"їзду суддів, яких досі не обрано.
3. Партіям Порошенка, Тимошенко і Тягнибока переконати своїх висуванців, які вже неодноразово і недоброчесно голосують за корупціогенні рішення, звільнитися з посад за власним бажанням.


Нагадаю, що серед 11 членів КС, які відмінили електронне декларування посадовців, є двоє суддів від Порошенка:


Володимир Мойсик призначений президентом Порошенком, Ірина Завгородня обрана ВР за поданням фракції БПП, Сергій Сас обраний ВР за поданням Батьківщини, Ігор Сліденко- за поданням Свободи.
Звісно, сподіватися, що партія Медведчука-Бойка переконає суддів від Януковича звільнитися- це як вірити, що Дніпро потече в інший бік. Однак це не відміняє суспільну вимогу про добровільну відставку всіх 11 суддів, які відмінили антикорупційні Закони.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


4. ДБР перевірити законність статків суддів КС, про яких йдеться у приписах НЗК.
5 Підготувати та ухвалити зміни до Конституції та Закону про Конституційний суд щодо розширення підстав для звільнення його членів.


Таким є реальний і конституційний шлях перезавантаження Конституційного Суду, який не порушує жодної норми Конституції та Законів, та включає механізми політичної відповідальності за кадрові призначення.