Спікер українського парламенту Дмитро Разумков під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом заявив, що Україна потребує більшої присутності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на неконтрольованій частині Донбасу.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Верховної Ради України.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, скріншот
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, скріншот

За інформацією прес-служби, Дмитро Разумков висловив подяку Німеччині за підтримку територіальної цілісності і суверенітету України і постійну позицію в рамках "Нормандського формату".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Ми позитивно оцінюємо докладені німецькою стороною зусилля для його оновлення та функціонування", - підкреслив він.

Дмитро Разумков і Гайко Маас, фото: Верховна Рада
Дмитро Разумков і Гайко Маас, фото: Верховна Рада

Дмитро Разумков заявив, що для України важлива співпраця в рамках ОБСЄ. Він додав, що ключовим інструментом у розпорядженні ОБСЄ і надалі є Спеціальна моніторингова місія (СММ), зазначивши, що Україна потребує більшої присутності СММ на неконтрольованій частині Донбасу.

Варто також нагадати нашим читачам, що в Європарламенті заявили про підтримку первісної реакції президента України Володимира Зеленського про ініціювання законопроєкту про відновлення доброчесності конституційного судочинства. Про це повідомив EU Political Report. У заяві йдеться про те, що вони з великою стурбованістю дізналися про постанову Конституційного Суду України від 27 жовтня. Тоді деякі положення Закону №1700 Про запобігання корупції та Кримінального кодексу України було оголошено неконституційними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Дмитро Разумков розповів, коли депутати займуться бюджетом-2021.

Як повідомляв Знай.uа, українці масово вмирають у власних будинках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися".

Знай.uа писав, українці розповіли, чому не прийшли на місцеві вибори: причина не в пандемії.