На думку колишнього головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, влада помилилася, не підготувавши закон про локдаун.

Про це він заявив у інтерв'ю УНН.

“У нас нічого не змінилося. У нас просто рівень отупіння влади в геометричній прогресії рухається до нуля або точки катарсису”, — сказав Анатолій Матіос, відповідаючи на запитання журналістки про те, що змінилося в країні з часів революцій на Майдані.

Генерал-полковник юстиції зазначив також, що влада країни повинна бути готовою до різного роду форс-мажорів.

“Я не думаю про те, чому такі закономірності у розвитку суспільства чи землі, як там розпорядився Всевишній. Я говорю про те, що якщо держава називається "держава“, то вона повинна робити на випередження й бути готовою. Закон про мобілізацію пишеться не під час війни, закон про державний матеріальний резерв пишеться не під час війни, а до того. І ці запаси робляться заздалегідь. А для того, щоб не вивозили маски члени комітетів різних, у період між локдаунами, в інші країни за комерційною ціною, є обмеження, які дають заборону на експорт якихось речей”, - зазначив Матіос.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також він додав, що у таких законопроєктах можна прописати й різного роду співробітництво.

“Тим більше у законі можна прописати державно-приватне партнерство по підтримці, розробці та наукових дослідах у виготовленні нашої назальної вакцини”, — підсумував правник.

Додамо, локдаун (від англ. lockdown — карантин, блокування, ізоляція) — жорсткі карантинні обмеження, які вводяться по країнах світу на тлі поширення COVID-19 для стримування коронавіруcної хвороби.