Український політолог і політичний експерт Руслан Бортник підбив підсумки першого тижня листопада, який виявився досить насиченим і повним різних подій. Він звернув увагу на бюджет на наступний рік, який нещодавно прийняли у Верховній Раді.

Відповідне відео Руслан Бортник опублікував на своєму каналі в YouTube.

Бортник вважає, що в бюджет поки закладений досить неадекватний курс гривні, який становить 29,10 гривень за 1 долар. Він звернув особливу увагу на державний борг і дефіцит грошей, тому наша країна нібито проситиме ще борги, які зростатимуть.

"Бюджет, який на цьому тижні був прийнятий в першому читанні, він є дуже початковим, стартовим. Дискусії, я думаю, в парламенті продовжаться. Голосування показало, що монобільшості немає", - звернув увагу Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

Крім того, політолог пояснив, чи буде правильно розподілений даний бюджет на боротьбу з коронавірусною інфекцією, яка зараз щосили вирує в світі.

"У бюджеті заплановані витрати на боротьбу з коронавірусом, цього разу вони набагато менші, ніж минулого року. Але 19 мільярдів проти 66 у ковідному фонді, але ситуація не настільки гірша, як може здатися на перший погляд", - розповів Бортник.

Скріншот до відео Руслана Бортника в YouTube
Скріншот до відео Руслана Бортника в YouTube

За його словами, з 66 мільярдів в ковидному фонді, в кращому випадку, на боротьбу з коронавірусом було використано 19 мільярдів. Він підкреслив, що 2/3 частини фонду було витрачено на українські дороги, на доплати, ремонти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Ситуація з ковідом буде приблизно така ж. Чи не означає це, що така ж сума на боротьбу з коронавірусом означатиме такі ж обшарпані і зруйновані лікарні, відсутність персоналу, лежання в коридорах. Може якось по-іншому треба подивитися на це питання?",- задався питанням Руслан Бортник.

Нагадаємо, що Руслан Бортник заявив, що українська влада не бореться з коронавірусом, а тисне на дрібний бізнес.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Руслан Бортник пояснив, що означає посилення заходів карантину в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Руслан Бортник розкритикував Володимира Зеленського за можливість локдауну в Україні.