Посадові оклади Верховної Ради України в 2020 році складають суми в розмірі приблизно 20-25 тисяч гривень, проте народні депутати все ж отримують 30-40-тисячні зарплати.

Апарат Верховної Ради України надав дані про те, з чого складається місячна зарплата депутата.

Читайте Знай в Google News!

Здебільшого, зарплата народного депутата складається з надбавок. Посадовий оклад оклад становить 33% — 21-25 тисяч гривень, 34% займає надбавка за інтенсивність праці, 13% — за почесне звання "народний", 8% — за науковий ступінь доктора наук.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також 7 відсотків додається за звання "заслуженого" і 5% надбавки за ступінь доктора філософії або кандидата наук. Їх, крім посадового окладу, отримують лише ті депутати, які володіють відповідними статусами.

Однак є ще інформація про те, скільки грошей на місяць держава витрачає на одного депутата:

  1. на помічників-консультантів - 52550 грн;
  2. на витрати, пов'язані з виконанням депутатських
  3. повноважень - 42040 гривень;
  4. на оренду житла - 20150 грн;
  5. на проїзд - 7500 грн;
  6. на утримання приміщень в округах - 167 грн.

Максимум ця сума становить 122409 гривень на місяць, але депутати ще отримують відшкодування за відрядження по Україні та за кордоном.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці віддають мільйони на скандальний КСУ: розкрито захмарні зарплати суддів.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки заробляють чиновники і депутати при Зеленському: доплати "за шкідливість" та компенсації на житло.

Знай.ua писав, зарплати в конвертах, пільговий проїзд і новий прожитковий мінімум - у Мінсоцполітики попередили, до чого готуватися українцям.