Через теракти, які почастішали почастішали в Європі, Франція і Німеччина запланували глобальну реформу Шенгенської зони. Про це повідомили журналісти видання Вести в офіційному Telegram-каналі.

За наявними даними, глава Франції Еммануель Макрон скликав міні-саміт з Німеччиною і Австрією, на якому розповів запрошеним лідерам держав, як, на його думку, країни Європи повинні реагувати на недавні акти тероризму. Макрон закликав своїх союзників об'єднатися і дати " оперативну і скоординовану відповідь на виникаючі виклики.

"Тероризм - від Парижа до Брюсселя, до Берліна, Відня, Барселони, Копенгагена – це європейська реальність, на яку ми повинні дати відповідь", — сказав Макрон. Він також заявив, що дії Європи повинні стосуватися "розробки загальних баз даних, обміну інформацією або реформування кримінальних покарань".

З Макроном погодилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона заявила про своє бажання реформувати Шенгенську зону, щоб правила в ній були значно посилені.

"Життєво необхідно знати, хто в'їжджає і хто залишає Шенгенську зону", - підкреслила Меркель. Судячи з усього, зміни торкнуться і українців, особливо заробітчан, для яких така реформа може означати, що" золота жила " закриється.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Charlie Hebdo відповів на теракт обезголовленими танцівницями:"Франція завжди буде Францією".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Ніцці біля місцевого храму Нотр-Дам невідомий напав з ножем на людей.

Також портал Знай.uа писав, що Макрон закликав Лукашенка піти з поста президента: "тримається силою".