Економіст Андрій Новак прокоментував рішення української влади ввести карантин вихідного дня, згідно з яким діятимуть певні обмеження у суботу та неділю.

За його словами, або необхідно закривати всю країну, незалежно від доби, годин і так далі, або "не грати в цю гру".

Про це Андрій Новак повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"А вірус знає, що таке робочий або вихідний день? Я думаю, що вірусу це невідомо. Тому, або закриваємо всю країну, або не потрібно грати в цю гру. Що нам дасть те, що у вихідні дні ми позакриваємо зараз 80% малого та середнього бізнесу в Україні? Це тільки дасть величезний провал в економіці", - підкреслив Новак.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На його думку, якщо в Україні інші 5 днів не закриваються заклади, для вірусу немає ніяких перешкод. Також Новак вважає, що український уряд, таким чином, стимулює громадян ходити по закладах з понеділка по п'ятницю.

Читайте Знай в Google News!

"Ми сприяємо вірусу або ми його обмежуємо? Ніде в світі такого немає. Або всі закриті, незалежно від дня, або країна, така, як Швеція, працює в лояльному режимі", - зазначив економіст.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Він вважає, що українській владі доведеться вдатися до варіанту ввести повний і жорсткий локдаун по всій країні, коли в лікарнях не залишиться жодного вільного ліжка. На його думку, локдаун вихідного дня не вирішує ніяку проблему, якщо інші 5 днів ми працюємо у відкритому режимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Тому Кабінету Міністрів потрібно або взяти приклад в однієї з країн, у якої схожа динаміка захворюваності, або не вигадувати якийсь велосипед і просто прийти до локдауну, поки не пізно",-говорить економіст В інтерв'ю.

Нагадаємо, що радник Андрія Єрмака подав у відставку через те, що не згоден з введенням карантину вихідного дня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політик Микола Томенко розкритикував владу за карантин вихідного дня.

Також "Знай.ua" писав, що Сергій Корнак висловив свою думку щодо карантину вихідного дня.