Український економіст, В. О. міністра фінансів України та член РНБО Ігор Уманський поділився інформацією в соціальній мережі Facebook про те, у скільки українцям обходиться Укравтодор.
"Закатати в асфальт". Обіцяв? Зустрічайте!
"Нам будь-які дОроги дорОги", або скільки українцям коштує Укравтодор. Деякі не хочуть помічати в чому проблема і в чому претензії-дороги нам точно потрібні, але за такий рахунок?!",- почав своє повідомлення він.
Читайте Знай в Google News!
Він заявив, що 2020 рік запам'ятається українцям надовго і не тільки через пандемію і недолугу боротьбу з нею, а ще й через безпрецедентний рівень зростання корупції і втрати владою "адекватного сприйняття реальності". "Так зване "Велике будівництво" — яскраве тому підтвердження", - додав він.
Ігор Уманський розповів, що бюджет "на дороги" за останні пару років зріс утричі, а вже наступного року він перевищуватиме бюджет Міністерства оборони України і зрівняється з тим, який виділено на всю медичну систему.

"Війна і пандемія скінчилися? Навіть на оборону такого карколомного зростання не було з початку бойових дій. Так де "собака порилася", яка мотивація?", - запитав колишній радник глави ОП і надав три пункти, запропонувавши "стежити за руками".
У першому він розповів про зміни у вимогах до тендерної документації з початку "Великого будівництва "Зеленського, яким відповідають лише шість компаній — "улюбленці "долі" або "картель", як їх називають колеги". "Вигравати смачні тендери можуть тільки вони. Але якщо придивитися - ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродують підряди субпідрядникам з дисконтом 30-40%", — заявив Ігор Уманський.
Другий пункт стосується всіх тендерів "цієї "мерзенної шістки". І якщо їх скласти "і обчислити ці "дисконти", вийде сума в розмірі 36 мільярдів гривень. "Саме таку суму отримав додатково Автодор з Ковiдного фонду на "Велике будівництво". Магія цифр, чи не так?", - додав Уманський.

Він заявляє, що і без них можна було б побудувати ту ж протяжність доріг і не чіпати Фонд COVID-19. Економіст у третьому пункті зазначив, що уряд щомісяця шукав можливість відібрати кошти на свої цілі. Якось вони зняли з будівництва онкологічного центру понад 100 мільйонів. "Дурнів не так багато. МВФ вимагає аудит як ковальського фонду, так і Укравтодору. Уряду його робити страшно. Країна наближається до економічного Армагеддону", — підсумував Ігор Уманський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, радник Єрмака повстав проти локдауна вихідного дня: "Все на вихід. Почну першим″

Як повідомляв "Знай.ua", парламент розглянув топ SOS-питань для країни: бюджет на 2021 рік, стратегія проти " щурів" і план "прозорості" на 200 млрд.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Знай.ua писав, злісний боржник і аферист: ексміністр фінансів Уманський не виплачує свій кредит у 120 тис. доларів, - ЗМІ