Президент України Володимир Зеленський, який був госпіталізований у клінічну лікарню "Феофанія", записав свій другий відеоблог зі зверненням до українців з самоізоляції. У записі він торкнувся таких тем як карантин вихідного дня, вибори президента США, мирного врегулювання на Донбасі та звільнення Віталія Марківа.

Читайте Знай в Google News!

Влог президента можна подивитися на сайті YouTube на офіційному каналі Офісу Президента.


Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Глава держави перш за все звернувся до особливо резонансної теми: запровадження в Україні карантину вихідного дня. Зеленський відзначив, що це рішення є компромісним і спробою уникнути повного локдауну. На думку президента, ситуація потребує рішень, які не можна охарактеризувати інакше ніж "болючі і ще болючіщі"

"Карантин вихідного дня — шанс уникнути повного закриття", — підкреслив Зеленський.

Також президент зазначив, що українці дуже стурбовані темою виборів у США, де, за оцінками, Джо Байден отримав повну перемогу над Дональдом Трампом, однак останній відмовляється визнавати результати виборів.

Дональд Трамп і Джо Байден, фото: Getty Images
Дональд Трамп і Джо Байден, фото: Getty Images

"До чого тут Україна? Правильно, абсолютно ні до чого", — зазначив Зеленський.

На його думку, для України ця ситуація — вже перемога, оскільки очолювану ним державу не вдалося втягнути у внутрішні справи США.

"Україна єднає Сполучені Штати", — дещо гіперболізуючи сказав Зеленський, під цим маючи на увазі те, що Україна може розраховувати на підтримку як від республіканців, так і демократів.

Також політик поговорив про питання миру на Донбасі. Він звернув увагу на те, що на даний момент вдалося відкрити всі КП

Україна забезпечила роботу усіх КПВВ на лінії розмежування з ОРДЛО, і навіть відкрила два нових пункти пропуску на Луганщині.

Серед іншого, Зеленський привітав з днем народження представника кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва, а також поговорив про важливість звільнення українського ветерана Віталія Марківа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Зеленський з VIP-палати сам порушив свою обіцянку: українці згадали суворе розпорядження.

Знай.uа писав, залишайтеся вдома: у всіх регіонах України відкриті карантинні "гарячі" лінії.