Білоруський президент Олександр Лукашенко, після того, як український гарант вирішив не використовувати щодо нього звернення "президент", все також пропонує продовжити проведення в Мінську зустрічей тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Олександра Лукашенка в інтерв'ю для білоруських журналістів.

Олександр Лукашенко на прес-конференції, скрін
Олександр Лукашенко на прес-конференції, скрін

Лукашенко заявив, що Мінськ був і залишається зручним у багатьох сенсах майданчиком для проведення переговорів ТКГ: "А де ви знайдете кращий майданчик? В Нур-Султан летітемите? Це далеко. Незрозуміло, навіщо. Напевно, не дуже зручно. А тут - трикутник Київ-Москва-Мінськ. Година - і ви тут, переговорили, розлетілися".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також Лукашенко припустив, що в Мінську можливе обговорення не тільки українського порядку денного, але також і актуальних питань тристоронніх взаємин Білорусі, України та Росії.

"Нав'язали стільки проблем Україні та Білорусі, що може бути і тристоронній діалог. Хоча я завжди наполягав і Путіну говорив, і Порошенко свого часу: давайте втрьох сядемо і вирішимо українську проблему. Не ОБСЄ, ніхто, ми її повинні були вирішити. Порошенко на це не пішов, - сказав Олександр Лукашенко.

Разом з тим глава білоруської держави не виключає і варіант відмови від Мінського майданчика.: "Ми вас всім необхідним забезпечуємо - тільки домовляйтеся. Але якщо не хочете - не треба. Баба з возу - коню легше. Не хочете - не приїжджайте".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Лукашенко образився на Зеленського: "Чия б корова мичала″.

Як повідомляв Знай.uа, у Мінську молодий учасник протестів Роман Бондаренко помер від травм, несумісних з життям.

Знай.uа писав, Макрон і Меркель задумали "перекроїти" Шенгенську зону: чим це загрожує заробітчанам.