Володимир Зеленський, Андрій Єрмак, Дмитро Разумков – це лише частина гучних імен, які минулого тижня поповнили список хворих на COVID-19. Проте, важливі для країни питання – як, зокрема, і прийняття Державного бюджету країни на 2021 рік – мають бути вирішені у невідкладному режимі. Тож, як у найближчому майбутньому працюватиме Верховна Рада, яка і має затвердити кінцевий бюджетний законопроект, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

27 хворих нардепів – на пленарне засідання 1 день

Подробиці щодо графіку роботи Парламенту повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк – відбулося це в ході брифінгу, що стартував о 12.30 одразу після Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

"Ми з всіма керівниками всіх політичних фракцій і груп домовилися про те, що ми завтра працюємо в режимі пленарного засідання. Далі – в середу, четвер і п'ятницю – буде в режимі засідань Комітетів в онлайн-режимі. Це у зв'язку з тим, що реально ситуація в Верховній Раді є непростою: у нас зараз захворіло 27 народних депутатів, 24 представники Апарату", - зазначає Олена Кондратюк.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

На засіданні будуть розглянуті 3 важливі питання для країни.

"Це питання, які стосуються карантину – розв'язання незрозумілого для багатьох "карантину вихідного дня" і COVID-19, взагалі. Наступне питання – питання, які стосуються діяльності ФОПів. І третє питання – це всі питання, які винесені у розрізі соціальних та економічних питань", - підкреслює заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Верховна Рада, ЗМІ - фото Знай.ua
Верховна Рада, ЗМІ - фото Знай.ua

А що Разумков?

Що стосується технічного моменту – обов'язкового підписання прийнятих Постанов Головою Верховної Ради, то Апарат має до завтра його вирішити.

До речі, власне сам Голова ВРУ Дмитро Разумков підключався до засідання Погоджувальної ради в режимі онлайн. Він наголосив, що Парламент має акцентувати увагу на вирішенні конституційної кризи, а також на боротьбі з коронавірусом.

Дмитро Разумков, фото: korrespondent.net
Дмитро Разумков, фото: korrespondent.net

"Я впевнений, що необхідно перейти до другого етапу - створити робочу групу, яка б вже почала напрацьовувати ті законодавчі ініціативи, які планувалися. Ми не можемо займати позицію страуса і робити вигляд, що ця проблема вирішиться без нас", - наголосив Дмитро Разумков.

Початок пленарного засідання запланований на 10.00 17 листопада.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.